Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Collage,  Figurer och Former,  Hilma af Klint,  Konstens grunder,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Linjer,  Material,  Månadens konstnär,  Planering,  Struktur,  Webbutiken

Månadens konstnär – Hilma af Klint

Hilma af Klint, föddes den 26 oktober 1862 på Karlbergs slott i Solna , hon dog den 21 oktober 1944 i Danderyd. Hon var en svensk målare, teosof och pionjär inom det abstrakta måleriet. Hon var en av de kvinnor som startade en religiös grupp som kallades “De Fem” Hennes konst kom att visa för allmänheten först 42 år efter hennes död.

Du har fortfarande tid att se hennes målningar “De tio största” samt en del andra på moderna museet i Stockholm.

Materialet innehåller faktablad, affisch, en PP om Hilmas liv och konst, på 30 sidor samt två olika idéer till bilduppgifter. Jag PP;n kan du läsa intressanta fakta om Hilmas liv och om hennes konst. Du hittar materialet här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d