Bildläraren testar aquapennor och Bibeljournaling

I helgen har jag testat två olika Aquqpennor, Tombow och Aquapaintmarkers. När jag har testat pennorna/penslarna har jag gjort det i samband med Bibeljournaling. Bibeljournaling är ett sätt att läsa sin bible och samtidigt vara kreativ och måla i den. Detta är något jag gjort snart 3 år och som jag uppskattar. Det är svårt att hitta pennor och färger som går att färglägga på tunna bibelblad utan att färgen blöder igenom. Numera använder jag Gesso innan jag målar för att få ett skyddande lager.

När jag testade Tombow måste jag erkänna att detta är pennan för bibeljournaling, den blöder inte igenom och är så lätt att måla och tona i varandra. Det jag saknade i min förpackning var en blender men det lånade jag i min Aquapaintask. Den fungerade lika bra tillsammans med Tombowpennorna. När jag lägger till Aquapaintpennorna på sidan så ser jag efter att dessa blöder igenom trots Gesson. De verkar ha mer färgpigment och funkar inte lika bra som Tombow för detta ändamålet. Annars är de också fantastiska aquapennor men till lita tjockare papper.

“Änkans sista skärv” och “Maria Magdalena” är målade med Tombow medans “Vasti” även har Aquqpintmarkers i sin bild. Där kan man se på baksidan att det har blött igenom. Eftersom jag bara har Tombow-pastell än… så ville jag förstärka bilden med en del klarare färger vilket fanns i den andra asken med Aquapaint. Jag kan rekomendera båda pennorna, Tombow har en penselspets i ena ändan och en vanlig spets i den andra, Aquqpaintmarkers har bara penselspets. Fast ska du måla på riktigt tunna papper är Tombowpennan att föredra.

%d bloggare gillar detta: