Bildläraren testar olika “tuschpennor” för dekorationer

Under våren har jag samlat på mej några olika “tuschpennor”, det är olika märken men de är alla permanenta. Nu när solen kommit fram vaknade lusten att dekorera lite sten. Jag plockade fram 4 olika tuschpennor från olika märken. Några har jag testat tidigare, andra var helt nya för mej. detta var mitt första försök med att måla på sten.

Jag började med Giotto decor  En positiv bekantskap, så enkel att färglägga med samt en riktigt fin lyster. Jag blev förvånad när jag började måla med den vita pennan och det blev ingen färg… förrän efter ett par sekunder då blev det vitt. I den bästa av världar så skulle jag ha många av dessa tuschpennor i min bildsal men nu är jag tacksam för att de är mina 🙂

Nästa penna jag testade är en flytande akryl-tuschpenna som heter Skrib-maker precis som Giotto pennan är spetsen 4 mm. Skillnaden i resultatet är inte märkbart mot Giotto utan dessa två är lika bra enligt mej.

Den tredje pennan var en “gammal goding” Posca pennan. En penna jag har haft och fortfarande gillar starkt men jag tror att jag skulle valt att färglägga med en spets som var lite tjockare än den jag testade med 0,7 mm. Det blev svårt att täcka utan att “klabba”. Färgen var dessutom mattare än i de andra färgerna med det finns både glitter och metallic i Posca-sortimentet. I skolan har jag satsat på vit och svart penna 2,5 mm, som jag har en klassuppsättning av varje färg.

Till sist har jag använt Sharpie-pennan. Resultatet är helt annorlunda än de andra pennorna. Ytan är mat och ger ett annat utseende, om det är bättre eller sämre är upp till betraktaren. Som jag brukar säga till mina elever, det finns inga fel, saker blir bara annorlunda när vi skapar. Sharpie är den bästa “vanliga” tuschpennan som finns enligt mej, Posca, Skribmaker och Giottopennorna är något annat, lika bra men annorlunda. Alla fyra är bra pennor, funkar på en massa olika material, men om jag får välja… när man målar på sten… Då blir mitt val Giotto!

%d