OS-tema v.8 -14

Idag har vi arbetat med februari månadstemat – OS. Vi pratade om var OS går, vad heter landet, vilket klimat är där, ser det likadant ut i hela landet, hur ser flaggan ut osv. Eleverna fick sen en karta över Ryssland som skulle målas och klistras in i deras skissböcker.

Varje elev fick välja en steg för steg instruktion på en olympisk sport. Vi har tidigare arbetet med att följa instruktioner då jag ritar de olika stegen på tavlan och eleverna gör samma sak på sina papper. Denna gång hade jag skrivit ut ett antal som de fick välja på och själva följa de olika stegen. Vi pratar mycket om bild och matematik, hur de hänger ihop, mönster, storlek, form och yta osv.

Några av eleverna sa direkt att detta var alldeles för svårt, de stirrade sig blinda på den färdiga bilden. När jag har målat före på tavlan har de tidigare inte sett vad de ska bli utan steg för steg arbetat fram motivet. Det behövdes en hel del pepp talk för att övertyga dem om att detta var på samma sätt även om de nu såg vad det skulle bli. Samma elever sken av stolthet och lycka när de insåg att deras bilder var bättre än va de trodde att de skulle kunnat åstadkomma. Det är detta som gör mitt yrke till det bästa. Elever som växer i självkänsla och självförtroende.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: