Så många olika hjärtan – projekt i lera VT 22

I år hade jag tänkt att skapa en kärlekstavla med mina elever i åk 5. Den kommer inte att bli klar till Alla Hjärtans dag men väl någon vecka efter. Under förra och nuvarande vecka har nästan två tredjedelar av klassen varit hemma och så även två av tre lärare i klassen. Det är konstiga tider… Dessutom befinner vi oss i den delen som har sportlov v. 7 då det alltid är den 14 februari.

Tanken är att varje elev ska få en lite bit självhärdande lera. Eleverna ska kavla ut sin bit lera till en 5×5 cm kvadrat, ca 5 mm tjock. Leran de får över ska de dekorera sin bit med eller att använda de olika hjärtan som finns i olika material. Vill de måla sitt hjärta när det är klart så finns det akrylfärg.

I uppgiften finns ett en uppgift att deras hjärta ska ha ett namn och ett tydligt budskap. Det måste finnas en tydlig koppling mellan hjärtat och deras budskap.

Här visar jag tre hjärtan som jag gjort under veckan då jag varit hemma. Elevernas hjärtan som ska sammanfogas till en tavla kommer ni att få se längre fram.

Det första hjärtat hetter “Själens spegel”.Det andra har fått namnat “Hjärta av guld”.

 I båda lerbitarna har jag grävt ner några mm. Sen har jag infogat ett hjärta. I det första ett metall hjärta och i det andra ett trä hjärta som målats med Inka Gold. Jag satte tillbaka hjärtat som jag gröpt ur, som en dörr. Var tvungen lägga ett verktyg emellan undertiden det torkade.

Mitt sista hjärt handlar om att vi kan dela med oss av vår kärlek genom att låta kärleken flöda över och har fått namnet “Dela med dej”. Det är små satinhjärtan som kommer att limmas fast när leran är torr.

Allt material jag använde finns hos Creativ Company.

%d