Färglov v.44 – 2017

Ja, jag vet att Fridolin och de övriga i Stockholm har bestämt att vårt höstlov numera är ett läslov. jag har inget emot det, läser en hel del själ. Vet även hur viktigt det är för elevernas bildning att automatisera läsningen och få till avkodning och läsförståelse MEN… det är viktigt med FÄRG också!  Vi behöver mer färg och mer skapande till folket. Att skapa gör gott för själen, att skapa får dej att utforska andra värden, att skapa hjälper dej igenom den svarta natten, att skapa är kul helt enkelt.
B5016DE7-9C47-4941-B8A6-2AA3B1DF17CB

I dag har jag varit på en skandinaviska mässa i Oruhuela strax utanför Torrevieja. img_0739Det var mest mäklarfirmor och vårdcentraler som ställde ut… Beror kanske på åldern på de som är boende här 😉 Dock hittade jag två konstnärer som hade med sig sina tavlor och mitt färglov fick sin dos. Det var en svensk och en dansk som ställde ut. Hos den första fotade jag bara skylten, det var den jag gillade.img_0741

Den andra, Rita Jochumsen Hee var en trevlig kvinna som vi stod och pratade med länge. Hon berättade om hur hon hamnade i Spanien, om sitt tidigare yrkesliv och hur hon började måla 2001. I dag har hon en egen ateljé La casita del Arte som ligger mellan Torrevieja och Guadamar. Att jag stannade berodde på hennes tavlor med de röda skorna, som ni vet har jag en förkärlek till tavlor med röda skor <3

Några av hennes tavlor kommer jag att använda  när jag startar med konstens grunder nr 3 Färger. Det är färgstarka målningar där färgerna uttrycker miljöer fast i en annorlunda färgskala.

Rita hade även tavlor med Mix media, hon berättade hur hon började med att limma fast silkespapper som hon formade för att få en struktur. Det var även foto, frimärken och telegrafkvitto i tavlan som kommer här.

 A3091FBB-E0CF-4C92-810F-C0663DEB2DEE

%d bloggare gillar detta: