Vinterbilder v.8 -15

Här kommer några bilder från dagens bildlektion med åk 5. Många har nu blivit klarar med sina uppgifter. Känns hemskt att erkänna, men flera av elevernas bilder är mycket bättre än min egen :l Hur vi startade upp kan du läsa här. https://bildlararen.com/bildsalen-ak-5/vintertema-i-ak-5-2015/

Var under v 6 på fortbildning i Stockholm på “Bild i Skolan” där på en föreläsning fick jag höra:

“För hårt dragna ramar = alla bilder blir likadana”….

Det kan ju vara så men när man ska lära sig olika material, verktyg och tekniker, så anser jag att man behöver tydliga genomgångar och tydliga uppgifter för eleverna att följa. Det är först när eleverna behärskar många material, tekniker och verktyg som de kan välja själv. Välja för att förverkliga sin egna idéer.  Det är det upp till dej och mej att välja vilka material och tekniker ska eleverna få färdighet i?

En av mina “pojkar” har verkligen lyssnat när jag har berättat om olika konstnärer. Vid de tillfällen jag ger instruktioner  om hur de ska göra för att vi ska lära oss nya tekniker och material gör han ofta annorlunda. Inte sämre men annorlunda. Mer detaljer, andra färger osv. När vi pratar om det säger han. Andy Warho sa:

    Konstens regler är till för att brytas…”

IMG_3668 IMG_3669

Det ska bli spännande att se vad han kommer att syssla med som vuxen 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: