Färglära – ljus och skugga MONOKROMATISK

http://bildlararen.com/2013/11/05/tisdagskvall-och-planering-for-morgondagen/

Här kommer bilderna från dagen bildlektion med åk 4. Vi har i dag pratat om färgnyanser, ljus och skugga med finare ord MONOKROMATISKT. Vi tittade på olika bilder från Pinterest.com och pratade om hur man blandar från ljusaste till mörkaste färgen.

Eleverna fick varsin Conversesko som de fick måla.

 

warholcakewarholshoe

warholcake

 

19 kommentarer

 • Matilda Widell

  Hej! Tack för en väldigt inspirerande blogg. Ska inleda färglära med mina 4:or och blev väldigt sugen på att öva skuggor på converse-skon. Jag har liksom andra hade svårt att få ner bilden. Kan du maila den till mig? matilda.widell@hotmail.com Frid! / Matilda

 • Monika Rex

  Hej Åsa!
  Jag lyckas inte heller hämta Converse-skon. Kan du mejla den till mig med?

  Må så gott och Gud välsigne för din blogg!
  Monika

 • Malin

  Hejsan,
  Tack för en intressant och inspirerande blogg. Jag är så tacksam att du delar med dig, Skulle jättegärna vilja ha mallen till Converseskon. Jag kunde inte ladda ner den när jag följde länken. Tusen tack på förhand. /Malin

 • Lena

  Hej Åsa!
  Har en elev som väldigt gärna vill göra den här bilduppgiften så jag tänkte göra den med hela klassen. Har du möjlighet att maila bilden till mig? försökt följa länken men kunde inte få fram den.

 • Marianne Fröding

  Hej!
  Det är jättekul att vara inne på din inspirerande blogg! Jag och min kollega skulle bli glada och tacksamma om du hade tid att maila converseskon till oss, det är en jättetrevlig bilduppgift!

  Tack på förhand!
  Mvh,
  Marianne Fröding

 • Sara Skånehult

  Här kommer en till som är sugen på denna bilduppgift då vi precis startat upp med nyansarbete under mina bildlektioner med åk 2. vore gulligt om man kunde få bilden mailad.
  Med vänlig hälsning Sara.
  sara.skanehult@stockholm.se

 • Sara Skånehult

  Tack Åsa!
  Ska bli kul och testa detta med mina små tvåor. Jobbar som fritidspedagog men har bild som huvudämne och under skoldagen delar vi två klasser i fyra mindre grupper. Försöker koppla ihop med övrigt skolarbete så när de pratade geometriska objekt gjorde vi kuber, koner, klot etc med kol och skuggor.
  Barnen ääääälskar att ha bild och jag ääääälskar att ha bild med dem, vi har så roligt! Extra bra känns de när de sedan kommer fram på fritids och visar att de använt sina kunskaper även i eget arbete.

  Tack för all inspiration!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d