På resande fot… del 1 v.43

Så var det då dags att förverkliga en av våra drömmar. En resa till Vietnam tillsammans med goda vänner. Jag började mitt höstlov en vecka tidigare och fick på så sätt två veckors semester. Fredagen den 18/10 gav vi oss iväg. Flyg och några hotellnätter var bokade men sedan hade vi bestämt att lösa resten på plats.

Nu sitter jag här på en resort ca 100 m från stranden och ska dela med mej av några saker jag sett här. Det är regnperiod i Vietnam, trots detta kom det första regnet för någon timme sedan. Vi har haft en vecka med 30-33˚ och strålande sol.

Under denna vecka har vi varit kulturella och sett mycket av Vietnamesisk kultur men också saker som jag kan ha användning för i min bildundervisning. Tex var vi inne i en affär som sålde målade masker. De visade även hur dessa tillverkades och målades. På skolan jag arbetar har vi runt 55-60% elever med annat modersmål än svenska och de flesta är vietnameser, då är detta särskilt intressant. Att komma tillbaka hem och föra med mej lite av deras kultur.


 

%d bloggare gillar detta: