Konstens grunder NR 2 – Nikki Saint de Phalle HT – 21

När vi i slutet av september börjar med Konstens grunder NR 2 – Figurer och Former, kommer vi till stor del utgå från arbetsbladet  som är ett komplement till  Tummen upp i bild.  Vi delar upp de olika arbetsbladen mellan årskurserna. Det blir ett eller två för varje år.

Förra året började vi även med  flikböcker, en till varje del i Konstens grunder. Dessa klistrar vi i våra   Konstdagböcker.

I slutet på september börjar vi med den spännande konstnären Nikki de Saint Phalle.

 

Vi brukar börja med i åk 4 att göra en sida i konstdagboken som beskriver den del av Konstens grunder som vi arbetar med.

När det gäller Konstens grunder och Månadens konstnär jobbar vi samtidigt i alla årskurser med samma del/konstnär, fast i progression.

För en vecka sedan började jag att fundera på om jag skulle göra en egen Black Nana efter Nkkis idé . Jag plockade ihop lite material som blivit över vid tidigare projekt, fotade och bilden här jämte på Facebook. Frågade vad folk trodde att det skulle bli. Jag fick många roliga förslag men inget som var i närhete n.

Du kan se här nedanför hur jag gjorde min Black Nana. så här i efterhand borde jag halverat de runda flörtkulorna som skulle bli brösten. De blev lite väl stora 🙂

Eleverna kommer inte att få göra den här figuren men det finns ett arbetsblad där de får designa sin egen Nana. Evt kommer åk 6 att få göra en Nana i Silk Clay jag men det beror på hur mycket tid vi får över. Allt material jag använde finns hos Creativ  Company.

Åk 1  – På   Lärarhjälpen.se  kan du hitta detta arbetsblad .

Åk 2  – arbetar med det första arbetsbladet.

Åk 3  – arbetar med att försöka skapa former av figurer.

Åk 4  – Gör sin sida i konstdagboken och ett arbetsblad.

Åk 5  – får instruktioner på  ONENOTE. Jag delar sidan med eleverna och sedan arbetar de självständigt.

Här kommer länkar till tidigare inlägg om:
Figurer och Former :

Konstens grunder, figurer och tidigare v. 10-14

Konstens grunder nr 2 v. 42   

Konstens grunder nr 2 v. 41

Konstens grunder nr 2 v. 40

%d