Hundertwasser månadens konstnär V.10 -14

Under Mars kommer vi att lära oss lite om konstnären Friedensreich Hundertwasser

Vi började med att se ett bildspel med Hundertwassers konst, formgivning och arkitektur. Hundertwasser  Därefter fick eleverna ett faktablad om Friedensreich med en bild på honom, samt en lite konstbild. Hundertwasser Friedensreich Hundertwasse1  Eleverna klistrade in dessa i sina skissböcker. Eftersom Hundertwasser gillade starka färger, och cirklar så kommer vi att göra vår tolkning av detta.

Det först vi gjorde var att dra linjer med svart pastellkrita. Jag frågade eleverna efter bildspelet vad de inte skulle få använda, linjal sa de alla. Varför frågade jag. För det finns inga raka linjer. Ibland går kunskapen in väldigt fort 😉 Trots detta fanns det några tjejer som hade väldigt svårt för att få linjer son inte var raka…

Därefter fick de använda tre olika färger att måla mellan ränderna, gul, röd och orange. Alla målade översta randen gul för att det skal bli lättare att skriva namnet på Hundertwasser där. Vi använde blank flaskfärg. De flesta hann inte med mer under lektionen i dag.

När deras färg hade torkat var det några som hann måla svarta blomstjälkar med svart lecablocksfärg.

Här kommer fortsättningen av bilder på hur vi ska fortsätta att arbeta nästa vecka. Längst upp på stjälkarna ska vi klista fast knappar med marvin medium.

IMG_2212

Därefter ska man välja olika garner som man limmar fast i cirklar runt knappen.

Det hela avslutas med att skriva namnet på månadens konstnär i den översta gula randen och en egen signatur längst ner till höger. Elevernas färdiga bilder lägger jag upp i nästa vecka.

IMG_2214

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: