Vi startar upp vår undervisning i estetsalen hösten 2021

Som vanligt kommer vi att börja med Konstens grunder NR 1 – Linjer-
Efter ett antal år har grovplaneringen blivit ett säkert och bra arbetsredskap som vi följer från åk 1 – åk 6. Arbetetsgången ser likadant ut varje år men bilduppgifterna varierar.

  • 3 Konstens grunder på hösten
  • 3 Konstens grunder på våren
  • 3 Månadens konstnärer på hösten
  • 3 Månadens konstnärer på våren

Jag har gjort en ny grovplanering för läsåret 21-22 när det gäller åk 4-6. Det kommer till stor del även gälla åk 1-3. Du hittar den här.

När det gäller Konstens grunder och Månadens konstnär jobbar vi samtidigt i alla årskurser med samma del/konstnär, fast i progression. Utöver detta blir det bildanalys och digitala tekniker som kommer in med jämna mellanrum. Vissa planerade och andra mer oplanerade. Vill du läsa hur vi startade det hela kan du klicka här.

När vi i augusti startar upp med Konstens grunder NR 1 – Linjer, kommer vi till stor del utgå från arbetsbladet som är ett komplement till Tummen upp i bild. Vi delar upp de olika arbetsbladen mellan årskurserna. Det blir ett eller två för varje år.

Förra året började vi även med  flikböcker, en till varje del i Konstens grunder. Dessa klistrar vi in ​​i våra  Konstdagböcker.
Du kan se hur flikboken för linjer ser ut i videon här nedanför.

I Höst börjar vi med den spännande konstnären  Bridget Riley. Du hittar faktablad, PP, affisch och en bilduppgift i webbutiken.

Bridget Riley är en föregångsgestalt inom OP-Konst. Här finns mycket att prata om när det gäller linjer och hur de används för att påverka oss.

Om du och dina elever blir mer intressanta av OP-konst så finns det 4 olika paket med OP-konst i webbutiken. När jag jobbar med Rilley föredrar jag del 4 för de lite äldre eleverna.

%d