Några julidéer för 2020 del 1

Ute är det grått och blött, 10* och långt från julstämning. Dock talar kalendern om att det bara är en vecka kvar till 1:a advent. Det är galet vad tiden går fort. I vårt lilla samhälle är det många som redan har satt upp sina julstjärnor och börjat dekorera ute. Det är tidigt men står nog för att de flesta vill boa in sig och försöka skingra Corona-dimman.

Så här kommer lite tips och ideer på enkla julpyssel för dej, dina barn, barnbarn eller evt dina elever.

Jag börjar med en enkel lite julstjärna bestående av 5 st miniglasspinnar och en limpistol.

Jag har även testat några små materialset där man får små förpackningar som räcker till en eller flera små saker. Mysigt med en egen lite påse att öppna där allt ligger tillsammans med en instruktion. Instruktionerna kommer jag att använda mej av genom att fotografera dem och dela dem med eleverna i deras OneNote. Tyvärr är det allt för dyrt om man vill ge varje elev ett eget litet DIY-kit.

När jag pysslade så upptäckte jag att väldigt mycket av materialet hade jag redan. Det innebär att visa av de här sakerna  kan jag göra tillsammans med mina elever i åk 4. Nä, jag julpysslar inte på bildlektionerna det finns det inte tid till. ¤0-50 min i veckan som ska räcka till så mycket. Däremot brukar vi i varje arbetslag planera in en juldag då vi kör lite jultema, vi ser film, julpysslar, lyssnar på julmusik mm. Även om jag har plockat fram färdiga instruktioner och pyssel så är det fritt för de elever som vill freestyla lite. Med en stor variation på modersmål, religion och tradition blir det inte så mycket tomtar.

Här lägger jag upp instruktioner till de olika figurerna jag gjorde.. Du hittar så många fler tips och ideer på Creativ Companys webbsida.

Folder – 5fb6b35471f46Ängel av pompom och piprensare på en klämma

Folder – 5fb6b369e5949Slik til juleophæng lavet af Foam Clay

Folder-5fb6b382a91e9Nisser-til-ophaeng-af-chenille-pomponer-og-bjaelder-1.pdf

%d bloggare gillar detta: