På resande fot… del 2 v. 44

Att resa i ett annat land, i en annan världsdel, ett annat klimat och en helt annan kultur, är mäktigt. Så mycket vacker vi har sett, så underbar natur och vilken god mat! Men det som gjort störst intryck på mej är människorna. De människor som vi mött är så varma, måna om att vi ska ha det bra och trivas i deras land, nu pratar jag inte om hotell och taxifolket, utan om ALLA. Skulle vi stå stilla några minuter och se oss omkring kommer det nästan genast fram någon och undrar vart vi ska och om de kan hjälpa oss. Till och med i trafiken som är något av det mest kaotiska jag sett så hör man aldrig någon skrika eller hytta med näven, däremot desto fler hänger på tutan. Tutande från bilarna i Spanien är inte ens i närheten

Efter att vi besökt Da Nang och HUE kom vi till Hoi An. En helt magisk stad som tagen ur en sagobok. Dessa lampor som lyser precis överallt, i alla dess färger, gör staden underbar. Att gå en kväll i gamla stan fyller själen med jubel.
Som den bildlärare jag är så går ju min hjärna igång direkt, vad kan jag göra med detta? Jag har en stor del av mina elever som är asiater, tänk att få göra något i bilden med deras kultur, något som de känner igen och kan vara stolta över. Närmast till hands kommer Konstens grunder NR 3 – Färger. Så jag har tänkt att vi ska göra Lantern lampor. Jag har köpt med mej 6 st små primär och sekundärfärgerna. Dessa ska jag hänga upp i estetsalen och sen ska eleverna få skapa egna. Har även hittat olika färgläggningsbilder med lanternlampor där eleverna kan få designa sina egna mönster. Mönsterna får de söka upp i sina iPads.

här kommer några länkar:

Chinese lantern sun catcher

Vietnamesiska lanternor

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Bildsal 117

samlade erfarenheter av bildundervisning

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: