Nya namnskyltar till korridorerna

Årets första billektion i åk 5 blev en introduktion till “one point perspective”. Eleverna i åk  tillhör min egen klass men jag hade inte någon undervisning i bild med dem under förra året då vi saknade behöriga klasslärare. Min bildläratjänst ändrades till att vara mindre bild och mer klasslärarskap. Jag visade dem några bilder från http://elementaryartfun.blogspot.se/2012/02/drawing-steps-for-one-point-perspective.html för att de skulle först begreppet.

Vi började med att dela in det liggande pappret i tre delar. Ett streck på mitten och ett mellan de strecket och den nedre kanten. I den övre halvan  på mitten ritar vi en liten prick i mitten.

IMG_4074

Mellan de två linjerna skriver man sitt namn med blockbokstäver. Därefter dram man linjer från mittpunkten till de olika bokstävernas hörn.

IMG_4068

Fortsätt med de nedre hörnen men låt inga linjer går över varandra.När man dragit alla linjer bestämmer man sig för hur långt bort 3D-bokstäverna ska sträcka sig. Dra ett streck och sudda bort mitt punkten och de linjer som är över strecket.

Låt eleverna färglägga sitt namn.

 

 

%d