Jag är – temaarbete i åk 4 del 3 v. 47 -16

I början av höstterminen startade vår tema “Jag är…”

dsc03330

Jag är! Tema åk 4 under hösten -16

 Vi började med att trycka namnskyltar som skulle visa något som eleverna tyckte om eller hade som intresse. De fick trycka med olika stämplar vars motiv strök under vilka de är. Mer om detta här:

Skolstart i bildsalen för åk 4 hösten -16

Näst sak vi gjorde var att  göra självporträtt i silk clay. Du kan läsa mer om detta här:

Jag är… temaarbete med åk 4.

Förra veckan startade vi upp del 3 av vårt arbete. Jag började med att fotografera alla eleverna, därefter redigera jag bilderna i PhotoScape.  Eleverna fick sina bilder och startade sitt arbete. De började med att göra bakgrunden till sin bild genom att välja vilken “roller” och vilken färg de skulle använda.

dsc03197

Nästa steg var att sätta upp sitt foto på på fönstret + ett papper över så att de kunde rita av konturerna på sitt ansikte.

Eleverna är så otroligt duktiga, tycker jag 🙂 De fick lägga fotot på sig själv jämte sitt papper för att nu börja jobba mer med bilden av sitt ansikte. Jag har visat hur man använder stomp för att skugga in linjer och markera visa delar av ansiktet. Till håret och ansiktsfärger som är lite mörkare fick eleverna använda ett kladdpapper där de ritade en massa blyerts för att sedan använda fingret för att “måla-mörka ner”.

Några hann till och med montera sina ansikten på bakgrunden i dag och börja leta ord i tidningar, ord som uttrycker hur de ser på sig själva.

Vilken tur att jag kommer att få följa dessa elever i 2½ år till <3

%d bloggare gillar detta: