När Konstens grunder och Månadens konstnär blir ett!

I år har vi funderat lite på vår skola, vi det är jag, Hanna i åk 2 Anna i åk 1-3 och Ida i förskoleklassen.De har bildundervisning i sina klasser och jag på mellanstadiet. Vid terminsstarten + någon mer gång per termin samlas vi och gör en grovplanering för vår bildundervisning på skolan.

Tanken är att vi ska arbeta med samma tema fast med olika uppgifter under progression i alla klasser, precis som i alla andra ämnen. Under tidigare år har vi haft tre Konstens grunder på hösten och tre på våren, dessutom två Månadens konstnär per termin. Upplägget har varit tidskrävande och vi har haft svårt att få tiden att räcka till. Då finns det bara en sak att göra!

Gör om, gör rätt!

I år kommer vi därför att arbeta med Konstens grunder tillsammans med Månadens konstnär. Det finns så många bar konstnärer att plocka upp tillsammans med konstens grundstenar. Vi har börjat hösten precis som vi alltid gör med NR 1 LINJER 

Åk 4 kommer att göra landskapsbilden till höger här ovan samt Flippboken om Konstens grunder som finns med i arbetsblad om Konstens grunder NR 1, åk 5 kommer att följa en video från 5 – minutes Crafts. Jag har klippt ner den lite i iMovie. Dessutom ska de testa arbetsbladet med ”Linjer med känslor”.  Åk 6 ritar linjebilden med bergen, solen och vindarna här nedanför de gör även flippboken del 1 om Konstens grunder.

I år kopplar vi det till Piet Mondrian. Han är en bra konstnär att börja med då hans konst visar hur effektivt resultatet blir när man målar en massa linjer som man sedan fyller med färg eller inte. Han gick från realistiska målningar till abstrakta under sitt konstnärsliv. Att vi sen återvänder till honom längre fram under hösten med Konstens grunder NR 2 och  NR 3, figurer & former och färger gör att eleverna får möjlighet att lära sig ännu mer om honom och hans konst. Du hittar material i webbutiken.

Här hittar du länkar till inlägg om linjer:
Flippbok med konstens grunder NR 1 Linjer   NY för i höst
Flippbok – Linjer     Ny i webbutiken
Affischer för konstens grunder
Nytt läsår samma innehåll 2018
Ännu mera linjer 2019
Åk 3 2015
Linjebilder och själbedömning åk 3 2015
Åk 5 2015
Åk 6 färdiga linjebilder 2018
Arbetsblad till konstens grunder
Bilduppgifter med linjer åk 4

%d bloggare gillar detta: