Åk 6 gör självporträtt i SketchBook med Julian Opie stil, hösten 2021

I dag startade jag upp med bild i åk 6 för den här terminen. Vi har i år delat in de två grupperna så att jag har 80 min i veckan med en grupp en termin och byte till jul. Efter att vi räknat bort alla lovdagar och studiedagar så blir det lika många måndagar för båda grupperna.

80 min känns verkligen lyxigt 🙂 Som vanligt började vi med uppvärmning

Därefter gick jag igenom dagens uppgift. Eleverna skulle göra ett självporträtt i Julian Opies stil

Julian Opie föddes 1958 i London. Han är en engelsk bildkonstnär och skulptör. Mest är han känd för sina stiliserade porträtt, där de som är avmålade bra har prickar till ögon och streck till munnar. Dessutom är alla konturer med tjocka svarat linjer. Flera porträtt finns på National Portrait Gallery i London.

Julian Opie har byggt upp en karriär inom det minimalistiska i material och form. Han kännetecknas av popkonst, minimalism och populär grafisk design som ger ett särskilt uttryck som är tydligt för sin tid.

Jag använde en PP som visade steg för steg hur eleverna skulle göra i appen SketchBook. Vi använde den appen en hel del under våren så eleverna är inte ovana vid att rita i den. Däremot är det många som inte hänger med direkt och man måste låta det få ta tid. Det är som vanligt bra med en extra uppgift som ligger bredvid för de som blir färdiga innan de andra.

Det är verkligen lycka när man startar upp med en uppgift som eleverna gillar och alla, eller nästan alla blev nöjda.

Eleverna har skrivit ut självporträttet och monterat dem på svart papper. Dagens bilduppgift blir den första att pryda väggen i Bäckagalleriet, vår utställningsplats i matsalen.

Alltså… ibland är man bara så nöjd med sitt yrkesval! Jag har världens bästa jobb.

%d