Föreläsningar och Workshops

Om ni är intresserade av föreläsningar, workshops eller något annat kan ni höra av er på asa.perdsjo@gmail.com

2017 föreläste jag på Bild i skolan ➠ Åsa Fant Perdsjö, författare till bedömningsstödet Tummen upp! Bild kartläggning för åk 6, bloggar på Bildlärarbloggen – en bildlärares vardag, arbetar som klasslärare och bildlärare i årskurs 3–6 i Gnosjö. Under hennes föreläsning får du konkreta tips för en välgjord och tidseffektiv planering – hur lägger du upp en bra planering som innefattar läroplanens alla delar och som dessutom håller eleverna intresserade?

2018  föreläste jag på Bild i skolan ”➠ Åsa Fant Perdsjö, författare till bedömningsstödet Tummen upp! Bild kartläggning för åk 6, bloggar på Bildlärarbloggen – En bildlärares vardag och arbetar som klasslärare och bildlärare i åk 4–6 i Gnosjö. Åsa kommer att konkretisera bedömning och betygsättning – vad är viktigt att tänka på för att underlätta? Under gruppdiskussionen utbyter du erfarenheter med bildlärare från den årskurs du själv arbetar med.”

Har haft inspirationsträffar och workshops.

Workshops för pedagoger i F-6 med fokus på:

  • Konstens grunder. Hur lär vi eleverna mer om: linjer, figurer och former, färger, perspektiv och rum, nyans, struktur. Kunskapskraven säger att eleverna ska använda olika tekniker,
    verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck. Dessutom ska eleverna kunna kombinerar olika bildelement på ett väl fungerande sätt.
  • Att jobba med månadens konstnär. Här förenas de flesta delar av bildämnets syfte samt hjälper eleverna att föra utvecklade och väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
  • Testa Mix mediaVad är Mix Media och hur kan  det utveckla elevernas kreativitet och intresse för att skapa. Hur uppmuntrar Mix Media eleverna att ta egna initiativ och att arbeta på ett undersökande och problemlösande sätt?
  • Olika självporträttVi testar olika tekniker och material för att öka elevernas förmåga att gestalta sig själva på olika sätt. Kunskapskraven säger att eleverna ska använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck.
  • Att designa en egen bok – Att omvandla en kasserad bok från utsidan  till innehållet.
  • Från uppvärmning till städningEn bildlektions planering, upplägg, utförande och allt däremellan.

Har ni andra önskemål eller upplägg så kan vi säkert lösa det!

Jag har skrivit Tummen upp! Bild Kartläggning åk 6 som finns att beställa hos Liber.se  Du kan ladda ner en provlektion här.
Tummen upp! Bild kartläggning åk 6

%d bloggare gillar detta: