OS-skidåkare på gång v.8 -14

I dag har vi påbörjat vårt arbete med att tillverka skidåkare på februari månadstema – OS. Vi pratade om var OS går, vad heter landet, vilket klimat är där, ser det likadant ut i hela landet, hur ser flaggan ut osv. Eleverna fick sen en karta över Ryssland som skulle målas och klistras in i deras skissböcker.

Därefter var det dags att av två bitar ståltråd böja en människokropp. Inte så lätt som man kan tro och dessutom sticks tråden.  Av den första tråden skulle det bli ett huvud och armar och den andra tråden skulle sedan snos runt halsen och forma kropp och ben.

IMG_2108IMG_2113 IMG_2118

  http://bildlararen.com/2014/01/29/manadens-konstnar-i-februari-blir-manadens-tema-os/

 Här har jag lagt upp hur jag hade tänkt att vi skulle gå tillväga. För att förenkla det för eleverna har jag lagt till ett steg, då det var svårt att få gipsbindorna runt ståltråden. På de flesta skolor finns det en dokumentförstörare där man strimlar alla gamla elevers dokument. Mycket papper ska strimlas.

IMG_2105

 

Eftersom jag samlar på det mesta har jag en stor kasse med strimlor i bildsalen. Nu kom de till användning. Eleverna har rullat runt sitt ståltrådsskelett , de fäste pappersremsorna med små tejpbitar.

IMG_2044  IMG_2110      IMG_2120  IMG_2117 IMG_2116 IMG_2119

Jag önskar att ni hade fått vara med inne i salen under de här lektionerna 🙂 Där står eleverna på golvet runt en stor kasse papper och jobbar så intensivt att de knappt hinner prata med varandra. När vi har fått en stomme ska den kläs med gipsbindor.

IMG_2107 IMG_2114 IMG_2115

Det är klabbigt, pilligt och inte helt enkelt. Det finns elever som frågar varför vi ska göra så svåra saker på bilden. Svaret är så enkelt – För att utvecklas ännu mer! Nästa vecka ska vi göra klart våra skidåkare. Då kommer skidorna som på något sätt ska monteras… En liten sak till. Under middagsrasten när jag var rastvakt, kom några flickor från åk 5 fram och ville diskutera hur vi skulle kunna fixa hjälmar, stavar, skidglasögon och en massa mer till våra figurer. 🙂

IMG_2106

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: