Nu börjar snart Sveriges elever ett nytt läsår med en ny Läroplan LGR 22-

Runt omkring i Sverige börjar lärare vakna till liv och fundera på vad ska de göra första dagen, första veckan, under terminen och under det här läsåret.

Själv gillar jag att ha lite struktur i mitt arbete, en plan om att vi är på väg. Naturligtvis utgår jag från syftet och centralt innehåll men det måste bli min lokala arbetsplan som jag och mina elever arbetar utefter.

Jag beräknar hur många lektioner varje område får ta och lägga in någon lektion extra efter varje område, där eleverna får jobba klart. Jag gör en grovplanering som jag försöker följa men som aldrig blir helt klar.
Det som jag planerar innan i bild är vilka konstens grunder som ska in på hösten och vilka som ska in på våren. Därefter planerar jag vilka månaders konstnärer som passar att arbeta med till varje del. Det jag inte planerar är varje specifik bilduppgift, det är så mycket som händer under ett läsår som man inte vet i augusti.

Här hittar du min grovplanering för 2022-2023

Som uppstartsuppgift i åk 4-6 kommer jag att använda mig av Neurographic konst, du kan läsa mer om det här. Därefter kör vi igång med Månadens konstnär och Konstens grunder.

Hur det kommer sig att vi arbetar med Månadens konstnär och Konstens grunder tillsammans kan du läsa mer om här…

Jag försöker variera de olika konstnärerna så de ska presentera både nya och gamla, kvinnor och män och olika stilar.

I år kommer vi att arbeta med  konstnären Gustav Klimt  tillsammans med Konstens grunder NR 1 – Linjer. Det finns ett nytt material om honom i webbbutiken. Tidigare har vi arbetat med Piet Mondrain och Bridget Riley

Till Konstens grunder NR 1 finns det två olika paket att köpa och arbeta med. Det första är 10 st arbetsblad som fungerar till åk 1-7 beroende på vilka man väljer och elevernas förkunskaper. Det andra innehåller tre arbetsblad som bildar flikböcker. Du ser dem härunder.

 

 

%d bloggare gillar detta: