Ännu mer Konstens grunder NR 2 – Figurer och Former

Denna veckan kommer jag att starta upp arbetet med konstens grunder NR 2 – Figurer och Former. Detta året är första gången som alla klasserna från åk 1-6 är med. Precis som med alla andra ämnen gör vi samma saker fast i progression. I år kommer vi att synka Figurer och former med lite Advent och Jultema 2019 . Nötknäpparen är ju en uppgift som till består av till stora delar av kvadrater, rektanglar och cirklar.

Jag använder det avsnitt som handlar om Figurer och former i ” Tummen upp i bild ett bedömningsstöd för åk 6″  sidan 10,  ”Använda olika tekniker, verktyg och material”.

Du kan läsa mer om Konstens Grunder  här.

Varför jag väljer att arbeta med Konstens grunder kan du läsa om i detta inlägg  Att arbeta med Konstens grunder hösten 2017 .

Vi brukar börja med i åk 4 att göra en sida i konstdagboken som beskriver den del av Konstens grunder som vi arbetar med. åk 1-3 gör enklare varianter i sina små konstdagböcker. Åk 5- 6 där arbetar vi vidare med en fördjupning med de arbetsblad som finns till “Former och Figurer” Är du intresserad av Arbetsblad till Konstens Grunder NR 2 så hittar du dem i Webbutiken. Jag har gjort ett häfte med 10 arbetsblad som handlar om Figurer och Former, du hittar dem här.

Åk 1 – På   Lärarhjälpen.se kan du hitta detta arbetsblad .

Åk 2  – arbetar med det första arbetsbladet.

Åk 3 – arbetar med att försöka skapa former av figurer.

Åk 4 – Gör sin sida i konstdagboken och ett arbetsblad.

Åk 5 – får instruktioner på ONENOTE. Jag delar sidan med eleverna och sedan arbetar de självständigt.

Åk 6 – fortsätter med sin Alfabetsbok som handlar om att forma sin kropp till olika bokstäver och fotografera dessa.

Här kommer länkar till tidigare inlägg om  Figurer och Former :

Konstens grunder, figurer och tidigare v. 10-14

Konstens grunder nr 2 v. 42   

Konstens grunder nr 2 v. 41

Konstens grunder nr 2 v. 40

%d bloggare gillar detta: