Adventskalender 2019

Så var det dags igen att fundera ut vad vi ska ha för adventskalender i åk 4-6. Vi brukar alltid försöka ha gemensamt innehåll i våra kalendrar på skolan eftersom våra elever har många syskon. Tanken är att även i det lilla försöka vara en likvärdig skola 🙂

I år hade vi turen att vara sponsrade av många olika företag genom GnosjoRegion.se  Det har nyligen varit underleverantörsmässa på Elmia i Jönköping och vi fick tablettaskar från dem. MEN… då kommer ju kravet om en reklamfri skola så då blev det lite pyssel att täcka över namnen och ändå visa sin uppskattning.

Själva adventskalender blir ett snöre upphängt i klassrummet där vi fäster papperspåsar med klädnypor.

För att få lite mer stämning har vi dekorerat våra påsar enkelt men vackert. Som Ernst säger ”i det enkla bor det vackra”

Vi har stansat ut vita och röda stjärnor i olika storlekar som klistras på varandra. Tablettasken i påsen. vik och häfta ihop påsen och klistra på stjärnorna. Allra sist fäste vi siffror på påsarna. Där kan man om man vill bara skriva siffran med en silver eller guldpenna. Påsarna blev verkligen fina i all sin enkelhet.

Hur gör vi då på dagarna i advent?
Vi brukar titta över schemat och markera vilken lektion under dagen som ska vara den som vi har julkalendern på. Ibland ser vi någon gammal julkalender andra år läser vi en bok osv. I år kommer vi att använda Fisefin Sundis julkalender 

Hon har även lagt upp samtalsfrågor till de små youtubeklippen Förslag till diskussionsfrågor adventskalendern. Temat är snällhet och teambuilding och funkar bra från åk F-6 eftersom läraren själv kan anpassa frågorna till sin elevgrupp.

 

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Bildsal 117

samlade erfarenheter av bildundervisning

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: