Åk 4 har röd tråd genom geografi och Frida Kahlo v.46

Jag gillar när man hittar uppgifter som passar in i flera delar av elevernas skoldag. I Geografi har vi precis börjat med kartan. Eleverna håller på med väderstreck och gradnät. Höstens roligaste lektion tyckte eleverna var när de skulle hitta en plats på kartan med hjälp av siffror och rutor på kartan.

På bilden i dag hade jag genomgång av  månadens konstnär Frida Kahlo. Det är ett spännande mänskoöde och en intressant konstnär. När jag berättade om  Fridas insjuknande i polio när hon var sex år och om trafikolyckan där hon skadades alvarligt var det knäpptyst. Det var inte lika tyst när jag berättade om alla djur som Frida hade istället för vänner och barn.

Efter genomgången fick eleverna en uppgift som passade så bra till arbetet med kartan. Jag hade hittat en bild av Frida på Art whit Jenny K  Själva bilden är sönderklippt i små kvadrater som sedan är placerade huller om buller. Varje lite kvadrat har en siffra och en bokstav som visar var man ska sätta fast den på det andra pappret så att bilden blir hel igen.

Det var en mycket uppskattad uppgift av mina elever i åk 4.

%d bloggare gillar detta: