Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Banksy,  bild i skolan,  bildlektion,  Flikbok,  konstdagbok,  Konstens grunder,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Linjer,  Material,  Månadens konstnär,  Nutidskonst,  Planering,  Självporträtt,  street art,  Tummen upp i bild åk 4-6,  Webbutiken

En tredjedel av september har gått och jag ligger redan efter planeringen…

Jag vet inte hur det går för er andra, men vi håller fortfarande på med linjer och ska nästa vecka köra Banksy. Terminen började med att planeringen sprack för att installationen av all programvara till iPadsen inte var klar i tid.

Det blev att snabbt planera om och göra något annat i stället. Vi körde pappersvävning som blev mycket uppskattat av eleverna.

Därefter har vi gjort våra självporträtt i Julian Opies stil i SketchBook. Dessa har vi skrivit ut och de ska klistras på framsidan av elevernas konstdagbok.

Vi har även påbörjat den första sidan i konstdagboken som handlar om NR 1 – Linjer.  Eleverna skriver rubriken sedan har jag skrivit texten och kopierat upp till alla så det inte går åt allt för mycket tid till att skriva. I morgon kommer vi att rita linjer och göra en bild med dessa linjer precis som det är beskrivit i Tummen upp i bild på sidan 10. Det kommer inte att bli någon specifik linjebildsuppgift i år utan eleverna får göra två av flikböckerna med linjer och klistra in på baksidan av sidan.

Nästa vecka är jag ledig då jag var sjukskriven  under 6 av sommarlovets veckor pga ett krossat ben i foten. Lena min kollega som är väldigt konstintresserad kommer då att ha lektionen med Månadens konstnär Banksy

Om min planering stämmer, det återstår att se, börjar vi med Konstens grunder NR 2 -Former och Figurer under v. 40. Mer om detta i ett inlägg senare i veckan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: