Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Färglära,  Konstens grunder,  Lektionstips,  Linjer,  Material,  Månadens konstnär,  Piet Mondrian,  Planering,  skolan,  Webbutiken

Månadens konstnär Piet Mondrian hösten 2020

I år kommer vi därför att arbeta med Konstens grunder tillsammans med Månadens konstnär. Det finns så många bar konstnärer att plocka upp tillsammans med konstens grundstenar. Vi har börjat hösten precis som vi alltid gör med NR 1 LINJER 

I år kopplar vi det till Piet Mondrian”Piet Mondrian, egentligen Pieter Cornelis Mondriaan, född 7 mars 1872 i Amersfoort, Nederländerna, död 1 februari 1944 i New York, USA, var en nederländsk konstnär. Mondrian är sannolikt mest känd för sina Kompositioner, målningar som består av stränga geometriska former och grundfärger. Mondrians betydelse ligger i utvecklingen av en ”ren” abstrakt konst – han kallade den neoplasticism – där former, linjer och färger har sina egna absoluta, självständiga värden och inbördes förhållanden, helt och hållet befriade från en beskrivande roll.” Wikepedia

Du kan läsa mer här…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: