bild i skolan,  bildlektion,  Konstens grunder,  Läxor,  Lektionstips,  Linjer,  Material,  Månadens konstnär,  Piet Mondrian,  Planering,  Sponsrat material

Linjer och Mondrian med åk 4 09-20

Efter en vecka med två av tre i arbetslaget sjuka och ny klass är man lagom mör…

Skönt att sätta sig ner i fåtöljen och testa lite olika idéer för morgondagens bildlektion. Vi arbetar just nu med Konstens grunder NR 1 – Linjer och månadens konstnär Piet Mondrian. I morgon ska åk 4 få varsin liten Kinabok i A6 format. Denna bok ska eleverna få dekorera i Mondrianstil.

Läs mer här…

Linjer och Mondrian med åk 4 09-20

Efter en vecka med två av tre i arbetslaget sjuka och ny klass är man lagom mör…

Skönt att sätta sig ner i fåtöljen och testa lite olika idéer för morgondagens bildlektion. Vi arbetar just nu med Konstens grunder NR 1 – Linjer och månadens konstnär Piet Mondrian. I morgon ska åk 4 få varsin liten Kinabok i A6 format. Denna bok ska eleverna få dekorera i Mondrianstil.

Jag har använt POSCApennor på den ena boken och vanliga färgpennor på den andra. Det gäller att skapa ett mönster med linjal och blyerts på bokens framsida med vertikala och horisontella linjer. därefter ska eleverna färglägga de olika fyrhörningarna med primärfärgerna och de neutrala färgerna svart och vitt. Sist behöver man fylla i alla linjer med en svart penna.

Boken kommer jag sedan att använda för Läxor-bilduppdrag under åren på mellanstadiet. Ni vet säkert att man bruka ge intensivläsläxor under ett par veckor varje termin. Jag tänker att man kan ge eleverna intensivläxor i skissning, teckning, doodling mm mm. Säkert har ni sett alla dessa bildutmaningar med en skiss om dagen i en månad eller an startuppgift att rita varje dag osv. Min tanke är att utmana elevernas kreativitet med en lite uppgift om dagen i två veckor då och då. Den här boken kommer att passa perfekt!

Så hur tänker jag göra? Jo, en plastficka, en blyertspenna, ett sudd, ett uppdragspapper och deras egna dekorerade Kinabok.

Själv tycker jag att det ska bli jättespännande att se om jag får i gång eleverna till mer tecknande i deras vardag 🙂
Materialet jag använde finns i Creativ Companys hobbybutik.

Kommentarer inaktiverade för Linjer och Mondrian med åk 4 09-20

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: