Affischer,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  Banksy,  bild i skolan,  Bildanalys,  bildlektion,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR22,  Linjer,  Månadens konstnär,  Nyanser,  Planering,  skolan,  street art,  Webbutiken

Ny månadens konstnär – Banksy

Läsårets första månads konstnär är Banksy. Konstnären som vi inte vet så mycket om men som väldigt många gillar. Han är en nutidskonstnär och hans bilder finns över hela världen.
Vi startar upp terminen med “Konstens grunder NR 1 – Linjer och kopplar Banksy till det temat.

För några år sedan var jag tillsammans med min vännina Catta i Bristol och gick i Banksys fotspår. Vi vandrade runt på i staden på mer eller mindre rekorderliga ställen i jakten efter originalmålningar. I början av sommaren var jag på den stora utställningen “The Mystery of Banksy “A Genius Mind” i Göteborg.
Utställningen var i linje med Banksys motto “Copyright is for losers ©TM” så de verk som visa där var inte auktoriserade av honom själv på grund av hans anonyma status.

I materialet hittar du en PP om Banksys konst. och det lilla vi vet om hans liv. Vem Banksy är vet vi fortfarande inte.

I materialet hittar du en PP med 24 sidor, om Banksys konst, och det lilla vi vet om hans liv. Du hittar även en affisch, ett faktablad till eleverna och ett förslag på en bilduppgift.

Du hittar materialet här.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: