Arbetsblad,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Collage,  Figurer och Former,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR 11,  LGR22,  Material,  Månadens konstnär,  Nikki de Saint Phalle,  Webbutiken

Åk 4 kombinerar Nikki de Saint Phalle och Konstens grunder NR 2 – Former

Vi har under några veckor arbetat med Konstens grunder NR 2 – Figurer och Former i vår estetsal. Det gäller för alla årskurser. Förra veckan hade vi genomgång av Månadens konstnär Nikki de Saint Phalle som jag tycker passar så bra ihop med Figurer och Former. Hennes skulpturer är så lekfulla och färgstarka.

Du kan läsa mer här.

Åk 4 kombinerar Nikki de Saint Phalle och Konstens grunder NR 2 – Former

Vi har under några veckor arbetat med Konstens grunder NR 2 – Figurer och Former i vår estetsal. Det gäller för alla årskurser. Förra veckan hade vi genomgång av Månadens konstnär Nikki de Saint Phalle som jag tycker passar så bra ihop med Figurer och Former. Hennes skulpturer är så lekfulla och färgstarka.

Efter genomgång av Nikki har eleverna fått ett arbetsblad med en ”Nana” som de ska 

designa efter sitt eget huvud. Vilka fantastiska ”Nana” vi har fått se under veckan!

Eleverna i åk 4 ska under nästa vecka skissa i färdiga former så att de får lite mer 3D-känsla med ljus och mörker. Dessa geometriska former ska de sedan klippa ut tillsammans med ”Nana” och klistra upp på mönstrat papper.

Så här ser mitt färdiga resultat ut. Ska bli spännande att se hur elevernas kommer ta sig an denna uppgift.

 

Kommentarer inaktiverade för Åk 4 kombinerar Nikki de Saint Phalle och Konstens grunder NR 2 – Former

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: