Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Lektionstips,  Lera,  LGR 11,  Livet,  Material,  Månadens konstnär,  Planering,  Pyssel och papp,  Salvador Dali,  Sponsrat material,  Webbutiken

Månadens konstnär Salvador Dali 2021

Vi startar vårterminen med att jobba med Salvador Dali som månadens konstnär och Konstens grunder nr 4 – Perspektiv och rum.

Du kanske undrar vad de kan ha gemensamt? Mer än du tror är mitt svar.

Salvador var känd för sitt udda beteende och sin mustasch lika mycket som för sitt arbete. Han hade en galen humor och tog med sig humorn  in i sin konst. Många trodde att Salvador var galen. Kanske var det så han ville att de skulle uppfatta honom…

Dali skapade konstverk där oväntade saker hände tillsammans med sådant som man inte förväntar sig få se.

Du kan läsa mer här…

2 kommentarer

  • Ulrika Hagstrand

    Hej!
    Har i flera år följt dig, som bildlärare själv blir jag mycket inspirerad och nu ska jag arbeta med värdegrundsfilmerna. Arbetar i en tvåa som fritidspedagog är också fritidsledare och bildlärare 1-6. Önskar att jag kunde strukturera som du och skriva ner. Men vi är alla olika. Tack! för att du delar med dig.
    Ulrika Svensson Hagstrand, Tunaskolan, Lund

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: