Affischer,  Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Flikbok,  Flippbok,  Gustav Klimt,  Konstens grunder,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Linjer,  Månadens konstnär,  skolan,  Webbutiken

Konstens grunder Nr 1 -Linjer, linjer och ännu mer linjer med touch av Klimt HT22

Så har ett nytt läsår börjat och då kör vi igång med konstens grunder NR 1- linjer som vanlig. Samma sak, nästan samma upplägg, ny månadens konstnär och nya bilduppgifter.

Varje år samma sak från åk 1-6, vi startar med vertikala-lodrät, horisontella-vågrät, diagonala, tunna, tjocka, trasiga, prickiga, vågiga, zick zack, taggiga, spiraler, ja alla sorters linjer. Vad vi sedan gör med dem förändras ju äldre vi blir. I år har jag skapat “Linjeaffischer” eller “Linjekort” där de yngre eleverna eller de ovana kan se hur linjerna ser ut i vår vardag. Läs mer här…

Konstens grunder Nr 1 -Linjer, linjer och ännu mer linjer med touch av Klimt HT22

Så har ett nytt läsår börjat och då kör vi igång med konstens grunder NR 1- linjer som vanlig. Samma sak, nästan samma upplägg, ny månadens konstnär och nya bilduppgifter.

Varje år samma sak från åk 1-6, vi startar med vertikala-lodrät, horisontella-vågrät, diagonala, tunna, tjocka, trasiga, prickiga, vågiga, zick zack, taggiga, spiraler, ja alla sorters linjer. Vad vi sedan gör med dem förändras ju äldre vi blir. I år har jag skapat “Linjeaffischer” eller “Linjekort” där de yngre eleverna eller de ovana kan se hur linjerna ser ut i vår vardag.

Jag arbetar nästa varje lektion under temat med att repetera de olika linjerna och eleverna får komma fram och rita de linjerna de kommer ihåg på tavlan. Ett arbete som även uppskattas av svenska- och mattelärarna. Vi befäster ord och begrepp. För att arbete vidare med linjer så använder vi arbetsbladen till konstens grunder med alla elever från åk 2-6 och gör även flikböcker med eleverna i åk 4-5

Åk 4 kommer att arbeta med “Livets träd”

Åk 5 fick som första uppgift göra “Landskap i cirkel” en bilduppgift jag köpt av Fröken Ludvigsson på skolmagi. Därefter ska de också måla “Livets träd”.

I åk 6 kommer eleverna att få göra sin egen “Adele”

Åk 1-3 kommer att arbeta med “Barnet i sängen”

I år kommer vi göra en tvist på Gustav Klimt, “Livets träd”, “Adele” och barnet i sängen. Du hittar materialet här.

Letrar du efter andra ideer så hittar du tidigare år under rubriken Konstens grunder i menyn. Där ligger planeringar med andra bilduppgifter och månadens konstnärer som passar till linjer.

 

Kommentarer inaktiverade för Konstens grunder Nr 1 -Linjer, linjer och ännu mer linjer med touch av Klimt HT22

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d