Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Flikbok,  Konstens grunder,  Konstnär,  LGR22,  Linjer,  Material,  Månadens konstnär,  Webbutiken

Nu börjar snart Sveriges elever ett nytt läsår med en ny Läroplan LGR 22-23

Runt omkring i Sverige börjar lärare vakna till liv och fundera på vad ska de göra första dagen, första veckan, under terminen och under det här läsåret.

Själv gillar jag att ha lite struktur i mitt arbete, en plan om att vi är på väg. Naturligtvis utgår jag från syftet och centralt innehåll men det måste bli min lokala arbetsplan som jag och mina elever arbetar utefter.

Jag beräknar hur många lektioner varje område får ta och lägga in någon lektion extra efter varje område, där eleverna får jobba klart. Jag gör en grovplanering som jag försöker följa men som aldrig blir helt klar.
Det som jag planerar innan i bild är vilka konstens grunder som ska in på hösten och vilka som ska in på våren. Därefter planerar jag vilka månaders konstnärer som passar att arbeta med till varje del. Det jag inte planerar är varje specifik bilduppgift, det är så mycket som händer under ett läsår som man inte vet i augusti. Läs mer här…

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: