åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  Digitalabilder,  fortbildning,  LGR22,  Planering

Lärare måste ”hänga med”

Timme-laps i Procreate . Hela processen på 14 sekunder.

I mitt yrke som lärare kan jag inte gömma mej bakom min ålder, jag måste ”hänga med”. Jag måste utvecklas, lära mej nya saker och inte befinna mej i ett annat decennium. Mina elever har rätt att få undervisning som är kopplad till den nya läroplanen och inte någon gammal som funkade förr.
I dag har jag försökt att bli bättre på digitala verktyg…
Fortbilda mej är roligt då det även är något som jag gillar😁🎨 Tyvärr höll det på att gå riktigt illa, efter timmar då jag inte lyckades lösa ett problem skickade jag ett sms till Therese Ludvigsson
En halvtimme efter ringde hon upp på FaceTime och guidade mej vidare. Tack för underbara kollegor❤️

”I årskurserna 4–6 är motsvarande innehåll verktyg och
material för teckning, måleri, trycktekniker, tredimensionellt arbete,
fotografering, arbete med rörlig bild och digital bildbehandling. Den
övergripande progressionen ligger i att de yngre eleverna ska möta enklare verktyg som används inom olika tekniker, för att successivt möta mer komplexa verktyg ju äldre de blir”

2 kommentarer

 • Helena Staflin

  Ser att Procreate kostar 109kr. Blir lite dyrt för skolan att ha det till alla elever eller hur ska man tänka? /Helena

  • Åsa

   Absolut blir det dyrt. Därför använder jag SketchBook till eleverna som vår IT-avdelning dragit ner gratislicenser av. Lite enklare än Procreate, men på låg och mellanstadiet mer än tillräckligt med funktioner. Vet inte vad man kan få för mängdrabatt hos Procreate.
   Däremot är det väldigt kul för mej och användbart till massor av grejor till skolan 😇

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d