Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 3,  Återanvändning,  åk 2,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Faith Ringgold,  Konstens grunder,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Månadens konstnär,  Webbutiken

Ny produkt – Månadens konstnär Faith Ringgold

Faith är en konstnär som använder olika material, verktyg och tekniker för att berätta en viktig historia om sig själv, sin familj och sitt folk. Hon växte upp i 1940-talets New York, i en afroamerikansk stadsdel som heter Sugar Hill i Harlem.

Medoborgagrättrörelsen i USA ville att ALLA människor skulle ha samma rättigheter oavsett hudfärg, detta kom att påverka både Faith och hennes arbete. I slutet av 60-talet kunde man i Faiths målningar se den oro och förändring som pågick över hela landet. Man såg det i de mörka färgerna som reflekterade både afroamerikanernas mörka hud och kanske den mörka tiden. Hon har skrivit 11 barnböcker. 

Detta och mycket mer kan du få reda på i PP om Faiths liv och konst.

Här hittar du materialet om Faith.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: