AI-konst,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Digitalabilder,  Faith Ringgold,  Hilma af Klint,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Månadens konstnär,  skolan

Att skapa AI-bilder

Att skapa bilder med hantverksmässiga och digitala bilder är vårt uppdrag. Ett uppdrag som är så stort att det är svårt att täcka alla olika tekniker, verktyg och metoder. När det gäller det digitala kan man inte sitta still i soffan och vänta på fortbildning, det kommer aldrig att ske! När vi väl får fortbildning är det på en teknik eller programvara som våra elever för länge sedan lämnat…

För oss som är bildlärare gäller det att “hänga” med och utsätta oss för allt det där som verkar svårt och konstig men som är så roligt 🙂

Jag har testat att skapa AI-bilder sedan några månader tillbaka. På DALL-E kan man testa gratis i 3 månader. Till månadens konstnär Hilma af Klint och Fait Riggold har jag skapat bilder i det här programmet.

2 kommentarer

    • Åsa

      Anna du skriver bara in vad du vill ska finnas med, vilket material och vilken trknik.
      Tex: Andy Warhol, Popart, banan, neonfärg och tryck. Då genererar AI fyra olika bilder som påminner om det jag skrivit.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d