Affischer,  Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  bild i skolan,  bildlektion,  Foto och film,  Konstens grunder,  Läxor,  Lektionstips,  LGR 11,  Perspektiv och Rum,  Planering,  Tummen upp i bild åk 4-6

Mot nya perspektiv våren 2020

Så var det dags att planera upp Konstens grunder NR 4 – Perspektiv och rum. Vi ligger efter i vår planering, i år igen… Någon som känner igen sig? Det känns alltid som om man har massor av tid när hösten börjar och så plötsligt befinner man sig på vårterminen och alla uppgifter har tagit längre tid än vad man räknade med.

Perspektiv och rum är ett roligt område att arbeta med, det funkar med åk 1 och du kan hålla på hur långt upp i åldrarna som du vill. Man behöver bara skruva till uppgifterna.

Du kan läsa mer här!

Mot nya perspektiv våren 2020

Så var det dags att planera upp Konstens grunder NR 4 – Perspektiv och rum. Vi ligger efter i vår planering, i år igen… Någon som känner igen sig? Det känns alltid som om man har massor av tid när hösten börjar och så plötsligt befinner man sig på vårterminen och alla uppgifter har tagit längre tid än vad man räknade med.

Perspektiv och rum är ett roligt område att arbeta med, det funkar med åk 1 och du kan hålla på hur långt upp i åldrarna som du vill. Man behöver bara skruva till uppgifterna.
Varför jag väljer att arbeta med Konstens grunder kan du läsa om i detta inlägget Att arbeta med Konstens grunder hösten 2017.Jag använder det avsnitt som handlar om Perspektiv och rum i  ”Tummen upp i bild ett bedömningstöd  med Kartläggning Åk 6 s. 11 och 19. “Konstens grunder: rum” och “Mer om rum”.

På bloggen hittar du följande sidor som handlar om NR 4:

I år kommer åk 2 och 3 att arbeta med “Framför, bakom och mittemellan”. och “Överlappning”. Vi har genomgångar med eleverna så de blir förtrogna med de olika begreppen. Därefter använder vi arbetsbladen för Konstens Grunder NR 4 som hör ihop med de begreppen. Vi avslutar med att de får praktisera detta i olika bilduppgifter.

Åk 4 kommer att repetera “överlappning” och “framför, bakom och mittemellan” för att arbeta vidare med att “Teckna med perspektiv”. Där lär vi oss vad horisonten har för betydelse för människor och föremåls placering och storlek i bilden. Vi kommer även att arbeta med arbetsbladen om “olika perspektiv och bildsnitt” Samt fotografera med olika perspektiv och bildsnitt. När vi är klara blir det läxa och läxförhör.

Åk 5 komme att arbeta med centralperspektiv eller mittpunkstperspektiv. Det är en uppgift som kräver lite mer av eleverna och eftersom de bara går i åk 5 så kommer vi att gå långsamt fram, steg för steg. Om vi hinner skulle det vara kul att använda alla våra tapetprover från Calles färg i Gislaved. Lite mönster på väggarna och eventuella möbler. När vi är klara blir det läxa och läxförhör.

Åk 6 tar ett steg till genom att göra försök med tvåpunktsperspektiv. De kommer att få rita sitt drömhus och planera trädgård och gatan utanför. När vi är klara blir det läxa och läxförhör.

Kommentarer inaktiverade för Mot nya perspektiv våren 2020

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d