Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bildlektion,  Figurer och Former,  Konstens grunder,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Material,  Månadens konstnär,  Popkonst,  Roy Lichtenstein,  Webbutiken

POPKONST – inspirerat av Lichtenstein sept -22

Månadens konstnär i oktober 2022 kommer vi att arbeta med Roy Lichtenstein och Popkonst. Vi gör det i hop med  Konstens grunder NR 2 Former och figurer .

Roys konst är färgglad som den mesta popkonsten men även starkt inspirerad av serietidningarnas värld. I alla dessa ”Krasch Boom, Pow och Whaaam” finns det figurer runt omkring. Ofta är det inte bara en figur utan dubbel. Det ger oss en ingång till ”Former och figurer”. Vi får även en möjlighet att ”bygga” vår bild i flera lager om vi skär ut dessa former i kartong eller wellpapp.

Läs mer här…

Materialet hittar du här.

POPKONST – inspirerat av Lichtenstein sept -22

Som månadens konstnär i oktober 2022 kommer vi att arbeta med Roy Lichtenstein och Popkonst. Vi gör det i hop med Konstens grunder NR 2 Former och figurer.

Roys konst är färgglad som den mesta popkonsten men även starkt inspirerad av serietidningarnas värld. I alla dessa “Krasch Boom, Pow och Whaaam” finns det figurer runt runt omkring. Ofta är det inte bara en figur utan dubbla. Det ger oss en ingång till “Former och figurer”. Vi får även en möjlighet att “bygga” vår bild i flera lager om vi skär ut dessa former i kartong eller wellpapp.

Materialet innehåller 8 arbetsblad, 6 där eleverna får en färdig mall som de sedan designar. På arbetsbladet ser eleverna vilka färger och mönster de ska använda men inte var, de är upp till dem. Ett arbetsblad innehåller instruktioner för vilka former och mönster de ska välja men färgerna bestämmer de helt själva. Det sista arbetsbladet innehåller bara tomma rutor där eleverna först funderar vilka figurer, ord, mönster och färger de ska använda. Låt dem fylla i rutorna först innan de gör sin egen popkonst.

Materialet passar bra ihop med:

Du hittar materialet här.

 

Kommentarer inaktiverade för POPKONST – inspirerat av Lichtenstein sept -22

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d