art journal,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  Återanvändning,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bild i skolan,  bildlektion,  Blandat,  Collage,  konstdagbok,  LGR 11,  Livet,  Planering,  skolan

Hur kan vi undervisa i ett praktiskt ämne digitalt?

Just nu sitter jag hemma i isolering… Det innebär att det finns tid att fundera och planera.
Hur ska det fungera att undervisa i bild på distans?

Konstdagbok.

Konstdagbok är underskattat. i den kan man jobba med olika tekniker utifrån begränsat material. Jag vet inte hur i tänker GKHS Art Department https://www.facebook.com/Ellbeedesignsgöra men själv har jag inte material till 130 elever att skicka hem. De flesta har en sax, ett lim, en linjal, ett sudd, blyertspenna och förhoppningsvis några färgpennor i sina askar i bänken. Dessa skulle mina elever kunna ta med sig hem vid en skolstängning. Några A4-ritpapper skulle också gå att fixa.

Min tanke är att vi skulle kunna vika 4 st A4-ritpapper på mitten och sätta ihop till en konstdagbok. i den skulle eleverna sedan kunna arbeta med olika uppgifter. För de lägre åldrarna kan man lägga upp några steg för steg bilder. Bilder som de klarar att göra utan förädlarnas hjälp.

Det går att hitta bra instruktionsvideor på youtube.

Gör en sida där de får träna på att skissa av ett ansiktet. Klipp och klistra in ögon, munnar och olika näsor som de sedan försöker rita av.

Läs mer här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: