Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Elevens val,  Lektionstips,  Material,  Påskpyssel,  Planering,  Pyssel och papp,  Sponsrat material

Marmorerade påskägg 2019

Jag har under de sista två veckorna gjort marmorerade påskägg och påskkycklingar här hemma på kvällarna. Måste erkänna att det var väldigt länge sedan jag “baltade” med att marmorera. Det är ju riktigt kul och något jag måste göra med eleverna.

Kommer ihåg att vi för länge sedan och då menar jag för länge sedan brukade marmorera papper… 
Läs mer här…

Marmorerade påskägg 2019

Så var det dags igen. Påskpysslandet står för dörren. Jag har under de sista två veckorna gjort  marmorerade påskägg och påskkycklingar här hemma på kvällarna. Det är avkopplande att sätta sig ner och skapa något som man kan glädjas åt.

Måste erkänna att det var väldigt länge sedan jag “baltade” med att marmorera. Det är ju riktigt kul och något jag måste göra med eleverna.

Kommer ihåg att vi för länge sedan och då menar jag för länge sedan brukade marmorera papper som vi använde till försättsblad till olika böcker och häften. Med åren så glömdes det bort, dags att plocka upp det igen. Jag har lite olika ideer på vad jag ska göra med de marmorerade papperna. För göra bara för att göra är inte min grej, det måste användas till något. Flera förmågor i en uppgift.

Nu har jag marmorerat handgjorda ägg i papier-maché  med Magic Marble marmoreringsfärg.
Här kommer lite bilder.

 

Kommentarer inaktiverade för Marmorerade påskägg 2019

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d