Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Elevens val,  Lektionstips,  LGR 11,  Material,  Påskpyssel,  Pyssel och papp,  Sponsrat material

Påskkycklingar 2019

Så var det dags igen. Påskpysslandet står för dörren. Jag har under de sista två veckorna gjort påskkycklingar och marmorerat påskägg hemma på kvällarna. Det är avkopplande att sätta sig ner och skapa något som man kan glädjas åt.

Du kan läsa mer här…

Påskkycklingar 2019

Så var det dags igen. Påskpysslandet står för dörren. Jag har under de sista två veckorna gjort påskkycklingar och marmorerat påskägg hemma på kvällarna. Det är avkopplande att sätta sig ner och skapa något som man kan glädjas åt.

I år har jag plockat fram varsin låda med påskmaterial till åk 5 och åk 6. I den ligger det material som finns att beställa på Creativ Company. Det är frigolitägg, silk clay, fjädrar, pärlor mm. Tanken är att klasslärarna får planera in när de ska ta några lektioner till lite påskmys och skapa påskkycklingar tillsammans.

Tidigare om åren har vi gjort detta på bildlektionerna men det är andra tider nu! Skolverket drar ner på bildämnets timplan men det centrala innehållet är fortfarande lika omfattande… Vi får hoppas på en justering 2020 då kursplanerna och kunskapskraven ska vara reviderade.

För egen del älskar jag dessa gånger då man kan plocka fram en massa olika material och “pyssla” eller “mysa”, eleverna uppskattar verkligen när det är “pysseldag”. Det spelar ingen roll om valet av material är fritt eller om vi har plockat fram en speciell sak som ska göras.

När vi som undervisar i bild på skolan har tagit detta beslut, känns det extra bra att jag är klasslärare på 50%, jag får pyssla ändå 😉

Här kommer bilder på hur du gör dessa underbara kycklingar.

Kommentarer inaktiverade för Påskkycklingar 2019

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d