Akvarell,  Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bild i skolan,  bildlektion,  Färgcirkeln,  Färglära,  Lektionstips,  LGR22,  Material,  Nyanser

Konstens grunder NR-5 Nyans 2022 ”en vattendroppe”

I år har eleverna i åk 5 testat att skapa ljusare och mörkare färger av grund-, och sekundärfärgerna.

Jag har lagt in en instruktion på bilduppgiften i deras OneNot. Uppgiften ska göras i två olika utförande, en med ljusare färg och en med mörkare färg.  Du hittar instruktionsmaterialet i webbutiken, klicka här.

Det är alltid rolig när eleverna gillar uppgiften och själva blir nöjda med resultatet. Vi har fått prata om vikten av tillräckligt med färg trots att man behöver mycket vatten, för att få ett jämt resultat. Vidare har vi pratat om varför man använder stora penslar som tex  nr 20 och inte nr 3.
Jag säger som Ernst: ”I det enkla, bor det vackra.”

Se mer här…

Konstens grunder NR-5 Nyans 2022 ”en vattendroppe”

I år har eleverna i åk 5 testat att skapa ljusare och mörkare färger av grund-, och sekundärfärgerna.

Jag har lagt in en instruktion på bilduppgiften i deras OneNot. Uppgiften ska göras i två olika utförande, en med ljusare färg och en med mörkare färg.  Du hittar instruktionsmaterialet i webbutiken, klicka här.

Det är alltid rolig när eleverna gillar uppgiften och själva blir nöjda med resultatet. Vi har fått prata om vikten av tillräckligt med färg trots att man behöver mycket vatten, för att få ett jämt resultat. Vidare har vi pratat om varför man använder stora penslar som tex  nr 20 och inte nr 3.
Jag säger som Ernst: ”I det enkla, bor det vackra.” Här kommer lite bilder på elevernas fina resultat.

Kommentarer inaktiverade för Konstens grunder NR-5 Nyans 2022 ”en vattendroppe”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d