Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Färglära,  Komplementfärger,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR 11,  Material,  Monochrom,  Nyanser

Färglära 2020 – Among Us

Visst finns det saker som aldrig blir tidlösa, som håller generation efter generation. Sedan finns det tankar och pedagogiska ideer som på sin höjd håller ett läsår.

Jag kommer ihåg när min nu 32-årige son började åk 1 och skulle klippa sin svarta katt med snurrsvans, samma slags katt som jag hade klippt typ 30 år tidigare, under min skoltid. Kanske var katten kul att göra när jag gick i skolan och allt var spännande. Jag hade inte gått på förskola i fem år och klipp och klistrat, dessutom var det bara barnprogram vardagar mellan 16.30-17.00
Ni fattar hur gammal jag är. Men det var ingen kanongrej för min son och hans kompisar. Visst den blir fin men…

Alltså det finns saker vi gör för att vi gillar dem, för att de funkade förra omgången med eleverna, eller för 10 år sedan. Läs mer här…

Färglära 2020 – Among Us

Visst finns det saker som aldrig blir tidlösa, som håller generation efter generation. Sedan finns det tankar och pedagogiska ideer som på sin höjd håller ett läsår.

Jag kommer ihåg när min nu 32-årige son började åk 1 och skulle klippa sin svarta katt med snurrsvans, samma slags katt som jag hade klippt typ 30 år tidigare, under min skoltid. Kanske var katten kul att göra när jag gick i skolan och allt var spännande. Jag hade inte gått på förskola i fem år och klipp och klistrat, dessutom var det bara barnprogram vardagar mellan 16.30-17.00
Ni fattar hur gammal jag är. Men det var ingen kanongrej för min son och hans kompisar. Visst den blir fin men…

Alltså det finns saker vi gör för att vi gillar dem, för att de funkade förra omgången med eleverna, eller för 10 år sedan. Det är inte säkert att samma saker tänder stjärneögon hos våra elever, som Luo Rossling brukar föreläsa om. Dagens barn översköljs av bilder, filmer, av media överlag. Det har hunnit med att göra så många saker innan de kommer till mej i åk 4, fem år i förskolan och tre år på lågstadiet.

Med detta sagt, innebär det inte att allt vi gjort förut är passé, eller måste bytas ut men jag tror att vi behöver förnya oss i våra uttryck med jämna mellanrum. Om vi inte gör det för våra elever så tror jag att det är nyttigt för oss själva. Vi behöver förnya oss, för att känna inspirationen och glädje, inte bara plockar fram planeringskalender från förra året eller från tre år sedan och kopierar rakt av utan att fundera.

I år kommer vi att rita och måla Among Us när vi fortsätter med färglära. Förra året målade vi komplimentfärgsmonster 🙂 Vi får se vad det blir nästa år… inte katten i alla fall 😉

Kommentarer inaktiverade för Färglära 2020 – Among Us

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: