åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Lektionstips,  Material,  Månadens konstnär,  Planering,  Sponsrat material,  Vincent Van Gogh,  Webbutiken

Vincent van Gogh med åk 5 hösten 2020

V.40 ska vi jobba med Vincent van Gogh på skolan.  På väggen in i estetsalen har jag satt upp en affisch samt bilder om Vincent. Vi börjar lektionen med en PP med bilder och fakta från hans liv. Eleverna får varsitt faktablad att limma in i sina konstdagböcker.

Varje årskurs kommer att göra någon bilduppgift som är inspirerad av ”van Gogh”. Eleverna i åk 5 ska måla  Champ de blé aux corbeaux ”Vetefält med kråkor” från 1890.  Läs mer här!

Vincent van Gogh med åk 5 hösten 2020

V. 40 ska vi jobba med Vincent van Gogh på skolan.  På väggen in i estetsalen har jag satt upp en affisch samt bilder om Vincent. Vi börjar lektionen med en PP med bilder och fakta från hans liv. Eleverna får varsitt faktablad att limma in i sina konstdagböcker.

Varje årskurs kommer att göra någon bilduppgift som är inspirerad av “van Gogh”. Eleverna i åk 5 ska måla  Champ de blé aux corbeaux “Vetefält med kråkor” från 1890.

Här har jag gjort en förlaga. På hur vi kommer att jobba steg för steg. Vi kommer att använda oss av målarplattor till denna uppgiften, något vi inte har råd att göra så ofta.

Kommentarer inaktiverade för Vincent van Gogh med åk 5 hösten 2020

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d