Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bild i skolan,  Bildanalys,  bildlektion,  Konstens grunder,  LGR 11,  Månadens konstnär,  Planering

Grovplanering för åk 4-6 under våren 2020

I morgon är det dags igen, ställa klockan och vara alert en hel dag. Det är skönt att börja terminen med en studeidag/planeringsdag. Man hinner komma igång i huvudet och plocka fram material för lektionerna under veckan. Jag har började lite nu i eftermiddag med att göra en grovplanering. Klockan 10.00 i morgon ska vi som undervisar i bildämnet träffas och dra upp de grova dragen. Vi bestämmer även vilka arbetsblad som ska göras i vilken årskurs för Konstens grunder så vi får en bra progression. Precis som vi gjorde i början på förra terminen.

Tidigare har vi gjort en ämnesplanering en för åk 1-3 och en för åk 4-6. Dessa ska göras om så fort vi får besked på hur det blir med den reviderade kursplanen.

Läs mer här…

Grovplanering för åk 4-6 under våren 2020

I morgon är det dags igen, ställa klockan och vara alert en hel dag. Det är skönt att börja terminen med en studeidag/planeringsdag. Man hinner komma igång i huvudet och plocka fram material för lektionerna under veckan. Jag har började lite nu i eftermiddag med att göra en grovplanering. Klockan 10.00 i morgon ska vi som undervisar i bildämnet träffas och dra upp de grova dragen. Vi bestämmer även vilka arbetsblad som ska göras i vilken årskurs för Konstens grunder så vi får en bra progression. Precis som vi gjorde i början på förra terminen.

Tidigare har vi gjort en ämnesplanering en för åk 1-3 och en för åk 4-6. Dessa ska göras om så fort vi får besked på hur det blir med den reviderade kursplanen.

Jag tror att det är viktigt att ALLA lärare sitter ner och gör sin egen planering, både för en termin men även för varje enskild lektion. Det går inte att bara ta andras planeringar utan att göra om dessa till sina egna. Det är anmärkningsvärt hur många nyutbildade lärare som ber om hjälp i olika sociala forum för att de “inte vet” hur man gör en planering. Detta gäller i alla ämnen. Det är tragiskt att efter 4-5 år så har vårt lands högskolor inte kunnat förmedla hur man gör en planering, följa den, omarbetar och utvärderar densamma.

Däremot tycker jag att delakulturen är toppen, där vi inspirerar varandra och får tips så vi kan förnya vår undervisning. Vi behöver alla “vitaminkickar” i form av nya ideer då och då. Så för er som vill se hur en enklel grovplanering hos mej ser ut så kommer den här. Planering för bildlektionerna våren 2020 åk 4-6.

Grovplaneringen kommer säkert att funka några veckor sen händer något som ställer till oreda och då får man planera om. höstens planering höll inte och därför måste vi få in 4 st Konstens grunder under våren istället för 3.

Jag har även lagt in lektionstillfällen med enbart Bildsamtal och Bildanalyser. Tidigare har de varit en del av Månadens konstnär och elevernas bilder men nu ska vi steppa upp och arbeta med en större progression redan från åk 1, allt enligt Förslag till reviderad kursplan 181219.

Under veckan kommer det mera…

 

Kommentarer inaktiverade för Grovplanering för åk 4-6 under våren 2020

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d