Akvarell,  Arbetsblad,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR 11,  Nyanser,  Planering,  skolmagi.nu,  Valör

Nyanser och abstrakt konst

Jag tror att vi är många som har en undervisning som bygger på progression. Vi börjar i de lägre årskurserna med baskunskaper och bygger på med mer och mer av samma sak men med fördjupning. För några år sedan var mina lever i åk 6 vana vid att arbeta självständigt, de visste vart materialet fanns och hur de skulle använda olika verktyg och tekniker. Det ser lite annorlunda ut i dag.

Nästa varje termin har vi tagit emot nya elever och ett flertal av dem har varit nyanlända. Några med väldigt få baskunskaper i tal och skrift, så även i att uttrycka sej genom konst. Andra har kommit från andra grundskolor i Sverige där man inte prioriterat de estetiska ämnena. Läs mer här…

Nyanser och abstrakt konst

Jag tror att vi är många som har en undervisning som bygger på progression. Vi börjar i de lägre årskurserna med baskunskaper och bygger på med mer och mer av samma sak men med fördjupning. För några år sedan var mina lever i åk 6 vana vid att arbeta självständigt, de visste vart materialet fanns och hur de skulle använda olika verktyg och tekniker. Det ser lite annorlunda ut i dag.

Nästa varje termin har vi tagit emot nya elever och ett flertal av dem har varit nyanlända. Några med väldigt få baskunskaper i tal och skrift, så även i att uttrycka sej genom konst. Andra har kommit från andra grundskolor i Sverige där man inte prioriterat de estetiska ämnena.

Så nu när jag undervisar i åk 6 måste jag både ha bas och fördjupning i mina uppgifter vilket ställer högra krav på min planering. I helgen kom jag på en gammal uppgift som jag gjorde om och gjorde ny. Du hittar den på Skolmagi.nu

Här fick de elever som varit med hos oss från början damma av sina kunskaper med att blanda till mörkare och ljusare nyanser av en färg och de nya fick lära sig från grunden. Utmaningen för mina gamla elever är att de sen kan göra en abstrakt målning med sina nyanser de har blandat till. Visst det gör även de nya men fokuset hos dem är på den nya kunskapen.

Det är ett fantastiskt uppdrag vi har som får arbeta med elevernas kreativitet och jag älskar det <3

Här kommer lite bilder från lektionen, vi är inte klara!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentarer inaktiverade för Nyanser och abstrakt konst

En kommentar

  • Sofia Rhedin

    Hej Åsa! Gick in här och kollade efter mailen och hittade denna ljuvel till uppgift. Man bli ju glad bara man ser dessa bilder! Vilken bra uppgift 🌺

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d