Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Chuck Close,  Konstnär,  Lektionstips,  LGR22,  Självporträtt,  Webbutiken

Självporträtt i Chuck Close stil NR 2

Chuck Close är en intressant konstnär på grund av målningarna som han gör. Vissa är megastora porträtt som är målade med sådan perfektion så man skulle tro att det är en fotoförstoring. Andra är porträtt där bilden är målad i små pixlar, rutor eller punkter som på avstånd bildar en helhet men när man står nära mer påminner om abstrakt konst.

En bilduppgift som passar alla åldrar.
En kort PP med endast 6 bilder, som hanterar eleverna i hur man gör ett självporträtt i Chuck Close stil. Eleverna börjar med att fotografera sig själva. Därefter ritar de av sitt porträtt på en lamineringsficka…

Följ instruktionerna i PP.

Resultatet blir ett självporträtt som passar fint på ett fönster där ljuset lyser igenom bilden. Du hittar materialet här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: