åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Collage,  Digitalabilder,  Figurer och Former,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR 11,  LGR22,  SketchBook

Ett hål i rymden i digital form HT 21

Tidigare om åren har vi arbetat med ”Ett hål i rymden” på bilden. Det började som ett samarbete mellan No och Bild. Uppgiften består av flera olika tekniker och material. Doodle, blyerts, oljepastell, torrpastell, vitt och svart papper, montering och fästkuddar. Det är sällan en uppgift har så många delar.

I år har vi tagit uppgiften till nya dimensioner, den har blivit digital.

Läs mer här.

Ett hål i rymden i digital form HT 21

Tidigare om åren har vi arbetat med “Ett hål i rymden” på bilden. Det började som ett samarbete mellan No och Bild. Uppgiften består av flera olika tekniker och material. Doodle, blyerts, oljepastell, torrpastell, vitt och svart papper, montering och fästkuddar. Det är sällan en uppgift har så många delar.

I år har vi tagit uppgiften till nya dimensioner, den har blivit digital. Eleverna har arbetat i SketchBook. De började med att använda symmetrifunktionen och delade in pappret i 10 delar. Sedan tog de fram linjalen och drog svarta linjer. Nästa steg blev att göra linjer runt som vågor, där de är inbuktade och utbuktande. Uppgiften påminner rätt mycket om OP-konst som eleverna precis avslutat. De fortsatte med att använda hinken och hälla i svart i vartannat fält.

Nästa del att infoga fem st planeter har jag lärt mej av Therese Ludvigsson i hennes youtubeklipp:

Här kommer bilder från elevernas färdiga bilder.

Det är så kul att se hur alla eleverna arbetar, hjälper varandra och kommer med tips och ideer. SketchBook är elevernas favoritapp för tillfället 🙂

Kommentarer inaktiverade för Ett hål i rymden i digital form HT 21

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: