Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  Bildämnets vecka,  bildlektion,  Lektionstips,  LGR 11,  skolan

VAD ÄR BILDÄMNETS VECKA?

Bildämnets vecka startade som facebook grupp: https://www.facebook.com/bildensdag och har syftet att sprida goda exempel av bildundervisningen. Ett sätt för bildlärare att dela sin ambition i ämnet i sociala medier. Det finns en hel del förutfattade meningar kring bildämnet, vad ämnet ska innehålla och debatten kretsar emellanåt att ämnet är onödigt. Att streta på med ett stort antal elever och få förutsättningar att lyckas, få möjligheter att göra karriär och dessutom kämpa, ofta ganska ensam, med att argumentera för det egna ämnets värde kan få ett ett redan fransat ämnesled att bli än mer tilltufsat. Vi måste peppa varandra, inspireras av varandra och visa upp vårt fina arbete även utanför den inre kretsen och helt enkelt öka förståelsen för vårt fantastiska ämne.

Läs mer här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: