åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  Bildanalys,  bildlektion,  Lektionstips,  LGR 11,  Nutidskonst,  Visuell konst

Nutidskonst, Lala Raščić – The more tongues you silence, the more they talk

Är det fler än jag som tycker att det kan vara svårt att hitta visuell nutidskonst att visa för sina elever på mellanstadiet?
Vi är många som älskar att använda gamla klassiska konstnärer som vi är väl förtrogna med. Picasso, Miro, Klimt, Da Vinci, van Gogh, ÓKeeffe, Dali, Mondrian, Kahlo,  många andra. Ska vi vara extra nytänkande släpper vi in Warhol, Kusamo och några till… Men visst måste det finnas många fler som verkar idag?

Jag avslutade mitt påsklov med att få på en Coronasäker konstutställning med en bosnisk konstnär Lala Raščić som är en media- och performancekonstnär som leverera berättelser som inkluderar verbala videouppträdanden, performativa installationsmiljöer, videoprojektioner, objekt, ljus, teckning och måleri. Lala föddes 1977 i Bosnien – Hercegovina.

Ju fler tungor som tystas, desto mer talar de är Lala Raščićs första utställning i Sverige. Läs mer här…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d