Arbetsblad,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Flickbok,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR 11,  Material,  Planering,  Sponsrat material,  Webbutiken

Åk 4 lär sig om konstens grunder NR 4 – perspektiv och rum 2021

Under veckorna som har gått har vi arbetat med perspektiv och rum på bildlektionerna. Vi har pratat om förgrund, bakgrund och mellangrund eller framför, bakom och mittemellan. Jag har visat på överlappning, att saker som är längre bort har mindre skärpa/fokus och ljusare färger. I dag har vi tittar på hur man kan lura ögat med enkla trix i en bild. Nya begrepp som helbild, halvbild, närbild, extrem närbild, fågelperspektiv och grodperspektiv. Detta övade vi på med ett arbetsblad ”Det finns olika perspektiv”. Jag hade hängt upp en modelldocka i lampan så att eleverna kunde ligga på golvet och rita av den i grodperspektiv.

Läs mer här…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: